OSNOVNI IZBORNIK

www.facebook.com/DalmatianAdventures  Rafting avantura na Cetini

www.youtube.com/DalmatianAdventures  Rafting avantura na Cetini

TRIP ADVISOR Rafting Cetina Omis

Rafting avantura na Cetini

Rafting avantura na Cetini

Rafting avantura na Cetini

Rafting avantura na Cetini

CANYONING AVANTURA NA CETINI

CANYONING AVANTURA NA RIJECI CETINI KOD OMISA

CANYONING BOOK NOW!

Dozivite istinsku avanturu u kanjonu rijeke Cetine i uzivajte u skrivenim ljepotama njenoga kanjona koji je dubok i do 120 metara. Pogledajte izbliza 60-tak metara visok vodopad "Gubavicu" i kupajte se u blizini njegovog podnozja bez straha, jer vas vode iskusni vodici koji su rodeni kraj kanjona i cijeli zivot su proveli tu, te poznaju sve drazi i opasnosti koje se kriju u kanjonu. Posjetite malo jezero usjeceno visoko u stijenama, znakovita imena "Crni kotao". Uzivajte u cudesnim reljefima obradenih stijena i zanimljivoj igri vode i kamena koja se ne prestano dogada.

Na canyoning avanturu trebate doci u kratkoj majici i sportskim patikama na nogama. Od nas dobivate svu opremu potrebnu za canyoning: neoprensko odjelo (neoprenska odjela posjedujemo svih velicina ( XS, S, M, L, XL, XXL) prsluk za plivanje i kacigu. Profesionalni fotograf prati svaku kanjoning grupu i s profesionalnim digitalnim vodonepropusnim fotoaparatom, fotografira na najzanimljivijim mjestima sudionike canyoning avanture, te neposredno po zavrsetku canyoning avanture moze se kupiti CD s vasim canyoning fotografijama po cijeni od 1CD=150kuna (20eura). Na CD-u uobičajno se nalazi oko 150 fotografija s vase canjoning avanture.

Vaš canyoning izlet izgleda ovako: Polazak na canyoning avanturu je iz grada Omisa u 8:30 sati zajedno sa grupom koja ide na rafting avanturu ,svakodnevno. Naravno canyoning avanturu je potrebno prethodno najaviti na brojeve telefona +385(0)91 5906386 . Nakon 45 minuta vožnje kroz dalmatinsku zagoru dolazimo do vidilice u mjestu Zadvarju u cijem podnozju se vidi prekrasni vodopad Gubavica.

Tu pored vidilici oblacite kompletnu opremu za canyoning: neoprenska odjela, prsluke za plivanje i kacige ( FOTO ) . Canyoning vodici ce Vam ukratko objasniti sve o canyoningu izletu, kako se treba ponasati u kanjonu, te potom ce te se uskom stazom uputiti s vrha prema dnu kanjona.

Vodici će vas provesti kroz tunel koji je napravila ljudska ruka pri izgradnji brane na Cetini za potrebe HE Zadvarje ( FOTO ) . Nakon prolaska kroz tunel koji prirucnim svjetljkama osvjetljuju sami canyoning vodici jer tunel nije osvjetljen,te nakon tunela dolazimo u neposrednu blizinu samog vrha 60-metara visokog vodopada Gubavice. Nakon pauze od 5 minuta i uzivanja u prekrasnom pogledu s samog vrha vodopada Gubavice, ponovo prolazimo kroz tunel i spustamo se stazom u samo podnozje vodopada Gubavice, gdje se pravi pauza od 20-tak minuta na kojoj se kupate, i ako zelite skacete s okolnih stijena na noge s visine od 1-4 metara i uzivate u neposrednoj blizini vodopada. (FOTO - VIDEO)
Ako protok rijeke Cetine nije suvise velik (nema previše vode), nasi canyoning vodici Vas mogu odvesti i ispod samog vodopada Gubavica, to je pravi dozivljaj i velika avantura. (FOTO - VIDEO)

Nakog kupanja u neposrednoj blizini vodopada Gubavice, koritom rijeke Cetine, u pratnji vodica, krecemo nizvodno kroz kanjon malo kroz rijeku, malo hodajuci preko stijena( FOTO ) .

Nakon vise od sat vremena canyoninga kroz prekrasni kanjon rijeke Cetine ( FOTO ) dolazimo do malog jezera u stijeni imena Crni kotao. Zanimljivo je to da je malo jezerce imena Crni kotao nalazi u stijeni koja je 20 tak metara iznad nivoa rijeke Cetine. (FOTO - VIDEO) Na Crnom kotlu canyoning grupa se odmara i kupa u tom malom jezeru.

Nakon odmora dolazimo do drugog velikog vodopada na našoj canyoning avanturu ( FOTO ), podno kojeg se kupamo i uzivamo u prekrasnoj cistoj vodi rijeke Cetine. Neposredno nakon vodopada izlazimo iz kanjona Cetine i na kraju smo nase canyoning avanture.
U neposrednoj blizini vas cekaju kombiji u kojima je vasa suha roba za presvuci se, te nakon toga se vracate u Omis.


Vrijeme trajanja canyoning avanture: oko 3 sata.

Vrijeme polaska: svaki dan u 08:30 sati iz grada Omisa u periodu od 1.IV.2024-1.X.2024.

Cijena: 450kn po osobi (60 eura).

Nas kapacitet: minimalna grupa sastoji se od 2 turista, a maksimalna grupa od 35 turista.

Opremu koju osiguravamo: Neoprenska odjela svih velicina (XS, S, M, L, XL,XXL), prsluke za plivanje i zastitne kacige.

Sto trebate ponjeti s sobom: Sportske tenisice, suhu odjecu koju cete obuci na sebe nakon canyoning izleta, rucnik i kremu za suncanje.

Canyoning foto: Profesionalni fotograf s digitalnim vodonepropusnim fotoaparatom fotografira sudionike canyoning avanture tijekom cijelog canyoning izleta na najzanimljivijim mjestima od starta do cilja, te ako zelite mozete nakon canyoninga kupiti CD s vasim fotografijama. Uobicajno na CD-u se nalazi 100-tinjak fotografija. Cijena CD-a = 20 eura.

Napomena: Na canyoning izletu mogu sudjelovati osobe starije od 14 godina, a osobe od 14 do 18 godina moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja.
Canyoning izlet je potrebno najkasnije rezervirati 1-5 dana prije njenog izvodenja.

Informacije i rezervacije: +385(0)91 5906386 rafting@net.hr

Pozivamo turisticke agencije da nam se jave radi dogovora za nastupajucu ljetnu sezonu. Canyoning i rafting sezona pocinje 1.IV.2023 i zavrsava 1.X.2023

  (c) 2024 raft.hr